België Accommodatie Belgique Logement Belgien Gastgeberverzeichnis Belgium Accommodation

Uitstapjes in België

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is een kathedraal in de Belgische stad Antwerpen. De kathedraal staat aan de Groenplaats en is de hoofdkerk van het bisdom Antwerpen. Ze werd toegewijd aan Maria.

Chocolate Museum choco-story
De geschiedenis van de verwerking van cacao tot chocolade bekend te maken en de kwalitatieve en gezondheidsaspecten van de Belgische chocolade te promoveren. Choco Story, The Chocolate Museum is een bron van historische, geografische en botanische gegevens en informatie, evenals van gebruiksrecepten voor: artisanale en industriële verwerkers, van chocolade, leerkrachten en studenten, de verbruiker die chocolade bijzonder lekker vind.

Eyneburg Hergenrath
De Eyneburg, in de buurt van Kelmis, is een van de belangrijkste hisotrischen gebouwen van Oost-België en een van de mooiste gebouwen van het Geuldal. Het samenspel tussen de Geulbeek en de indrukwekkende stenen massa rondom, biedt dit Middeleeuws kasteel een aanblik, die naar een gelijke zoekt.

Kasteel Ooidonk
Ooidonk, één der mooiste kastelen van het land en dikwijls beschreven als een juweel van Vlaams-Spaanse 16e eeuwse bouwkunst, staat groots, streng en weelderig in één van de Leiebochten.

KASTEEL en TUINEN van FREYR aan de Maas
Monumentaal geheel (kasteel en tuinen) geklasserd als Buitengewoon Patrimonium, gelegen in het diepe Maasdal temidden van een ongerepte natuur met zicht op de hoge rotsen (paradijs voor bergbeklimmers) aan de overkant van de Maas. Sinds de 14de eeuw tot heden, heeft een ononderbroken keten van 20 generaties er een sfeer van gezelligheid en glans nagelaten.

Rail-Bike Draisines de la Molignée
Ontdek deze vrolijke nieuwe spoorwegfiets Gun jezelf of je gezin een of twee uur onvergetelijke ontspanning en fiets op je eigen tempo op de oude spoorweg, die langs de beeldschone vallei van Molignee slingert.

ZOO Antwerpen
ZOO Antwerpen is het groene hart van de stad, bevolkt door meer dan 5.000 dieren. Na meer dan 160 jaar is deze romantische Engelse tuin nog steeds een unieke ontmoetingsplek voor jong en oud. Hier komt u tot rust, hier komt u dichter bij elkaar.

Grotten van Han
De grotten van Han vormen een stelsel van onderaardse grotten in Han-sur-Lesse nabij Rochefort, gelegen op de rivier de Lesse in de Belgische Ardennen. Het geheel staat bekend als één van de grootste grottencomplexen van Europa.

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten
Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten is een kunsthistorisch museum in Antwerpen. Het is het grootste en belangrijkste museum onder de voogdij van de Vlaamse Gemeenschap.

Alden Biesen
Alden Biesen is de naam van een landcommanderij in Rijkhoven (een deelgemeente van Bilzen) in een 56 ha groot domein. Het is het grootste kasteelcomplex tussen Loire en Rijn.

Mini-Europa
Mini-Europa is een miniatuurstad, naar het voorbeeld van het Nederlandse Madurodam, aan het Heizelpark in Brussel, waarbij de bezoeker in een domein van 9 ha een wandeling maakt langs miniatuurversies van de belangrijkste gebouwen en monumenten van de Europese Unie.

Atomium
Het Atomium staat voor de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1958, de zogenaamde Expo 58, als symbool voor het metaal “staal“ dat sterk in ontwikkeling was, en een belangrijke rol speelde in de optimistische kijk op ontwikkeling in de jaren vijftig.

Walibi Belgium
Walibi Belgium is een populair pretpark in de Belgische stad Waver. Het park werd in 1975 opgestart door Eddy Meeus onder de naam Walibi, later Walibi Wavre. De naam Walibi komt van de gemeenten waaraan Walibi gelegen is: Waver - Limal - Bierges.